Wat kost een gastouder

Je maandelijkse opvangkosten zijn opgebouwd uit een bedrag dat je aan de gastouder betaalt en een bedrag dat je aan het gastouderbureau betaalt. Gastouders die in hun eigen huis kinderen opvangen werken met een uurtarief. Meestal ligt dit tussen de € 5,00 en € 6,00.  Jij en je gastouder spreken samen de vergoeding van de gastouder af.

Neem je een maand minder af dan betaal je ook minder bureaukosten. Neem je een maand veel uren af dan is het bedrag voor het gastouderbureau gemaximaliseerd.

De bureaukosten zijn 0,80 cent per uur per kind met minimale en maximale maandbedragen:

1e kind  min. € 5,00 en max € 47,00 per maand

2e kind  min. €5,00 en max € 33,00 per maand

3e of volgende kind min. €5,00 en max € 21,00 per maand

Gastouders die in hun eigen huis kinderen opvangen werken met een uurtarief. Jij en je gastouder spreken samen een vergoeding per kind uur af. Vangt de gastouder bij jou thuis op dan is de regeling dienstverlening aan huis van toepassing. De gastouder ontvangt dan een bedrag per uur.

Voor de bemiddeling en begeleiding betaal je een maandelijkse vergoeding. De bureaukosten zijn € O,8O per uur per kind met een maximum bedrag per maand. Er zijn veel bureaus die vaste maandprijzen hanteren. Neem je geen uren af dan betaal je bij ons geen bureaukosten. Zo is goede en betaalbare kinderopvang voor ieder kind bereikbaar.

Gastouderopvang is formele kinderopvang. Dat houdt in dat je kindertoeslag ontvangt als je aan de voorwaarden voldoet. Door lage bureaukosten en de hogere kindertoeslag worden de kosten bij gastouderbureau SharedCare voor de gastouder en de vraagouder betaalbaar gehouden. De vraagouder zit hierdoor niet boven de maximale uurprijs van de kindertoeslag. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen ontvang je in 2020 een maximum uurtarief van € 6,27 per uur per kind aan kindertoeslag . In 2021 is dit € 6,47.

Bereken hier uw kindertoeslag.

Contact

Wij zijn bereikbaar op 06-34034247 of via het contactformulier.

Wij nemen contact met u op