Waarom SharedCare

Idealisme is voor veel mensen een belangrijke reden om met kinderen te willen werken. Maar als je je bedenkt welk verantwoordelijkheid je als gastouder hebt dan is het niet meer dan redelijk dat een gastouder een goede prijs voor haar werkzaamheden ontvangt.  Door onze lage bemiddelingskosten kan een gastouder voor zichzelf een hoge uurprijs vragen. Zij is immers degene die het meeste werk doet. Daarnaast zorgen wij er voor dat je uurprijs jaarlijks verhoogd wordt. Dit wordt contractueel vastgelegd. Zo heb je daar als gastouder zelf geen omkijken naar en kun je tevreden zijn met het werk én met de verdiensten. Voor de gastouder en het opvangkind hebben we daarnaast ook een WA verzekering afgesloten.

Wij bieden:

 • Door lage bureaukosten kan de gastouder een hoge uurprijs vragen
 • Gratis EHBO cursussen met een ervaren EHBO instucteur
 • Bijscholing, themabijeenkomsten en cursussen
 • Korte lijnen; je regelt alles met één persoon
 • Een intervisie groepje (bij voldoende deelnemers).
 • Uitgebreide berekening netto verdiensten gastouder.
 • Eenvoudig online systeem met urenregistratie, facturatie, jaaropgaves.
 • Eenvoudig online systeem met interessante informatie en leesmateriaal.
 • Gratis WA verzekering voor gastouder en gastkind.
 • Snelle betaling van de gastouder (binnen 24 uur).
 • Voor dringende zaken zijn wij ook buiten kantooruren bereikbaar.

Scholing

Het opvangen van kinderen brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Scholing en reflectie op je eigen handelen zijn van belang als je met kinderen werkt. SharedCare organiseert kleine intervisiegroepjes met gastouders. Verder organiseren wij themabijeenkomsten en de jaarlijkse EHBO herhalingscursussen  Wij maken twee keer per jaar een afspraak met je en bespreken dan hoe de opvang verloopt en voeren jaarlijks de gezondheid en veiligheidsrisico-inventarisatie bij jou op de opvangplek uit. We hebben daarnaast jaarlijks een evaluatiegesprek met ouders en koppelen de resultaten met goedvinden van de ouders aan jou terug.

Themabijeenkomsten

Om gastouders de mogelijkheid te bieden zich te blijven ontwikkelen organiseren wij regelmatig themabijeenkomsten waarbij een inhoudelijk thema centraal staat. Dit kunnen pedagogische onderwerpen zijn zoals “omgaan met drukke kinderen” ,`positieve communicatie met kinderen” of bijv.  ”de ontwikkeling van het babybrein’. Maar we doen ook leuke dingen samen en streven er naar om een variatie aan themabijeenkomsten te organiseren.

EHBO

Gastouders volgen jaarlijks de herhalingscursus EHBO via onze EHBO-instructeur. Via de e-module “Acute zorg bij kinderen” van Nikta en de EHBO praktijkdag voldoen deze EHBO diploma’s aan de wettelijke eisen voor gastouders. De instructeur is Nikta-gecertificeerd, afgestudeerd in verpleegwetenschappen en werkt al meer dan 20 jaar als hoofdverpleegkundige op verschillende intensive cares (waaronder de kinder-ic). De themabijeenkomsten en de cursussen EHBO zijn gratis.

Wij nemen contact met u op