Gastouderbureau

06-340 342 47

Wat kost een gastouder?

SharedCare ballonnen

Je maandelijkse opvangkosten zijn opgebouwd uit een bedrag dat je aan de gastouder betaalt en een bedrag dat je aan het gastouderbureau betaalt. Gastouders die in hun eigen huis kinderen opvangen werken met een uurtarief. Jij en je gastouder spreken samen een vergoeding per kind uur af. Vangt de gastouder bij jou thuis op dan is de regeling dienstverlening aan huis van toepassing. De gastouder ontvangt dan een bedrag per uur. 

Voor de bemiddeling en begeleiding betaal je een maandelijkse vergoeding. De bureaukosten zijn € O,8O per uur per kind met een maximum bedrag per maand. Er zijn veel bureaus die vaste maandprijzen hanteren. Neem je geen uren af of neem je een maand minder uren af, dan betaal je bij hen toch het volledige bedrag.

Doordat wij onze bureaukosten ad € 0,80 cent (per uur per kind) gemaximaliseerd hebben houden wij de bureaukosten laag. Neem je een maand geen of minder uren af dan betaal je ook minder bureaukosten. Neem je een maand veel uren af dan is het bedrag voor het gastouderbureau gemaximaliseerd. Zo is kwalitatief goede en betaalbare kinderopvang voor iedereen bereikbaar. De maximale maandbedragen zijn:

1e kind  max € 47,00 per maand

2e kind  max € 33,00 per maand

3e of volgende kind max € 21,00 per maand

(het kind met de meeste uren is het 1e kind)

Gastouderopvang is formele kinderopvang. Dat houdt in dat je kindertoeslag ontvangt als je aan de voorwaarden voldoet. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen ontvang je in 2020 een maximum uurtarief van € 6,27 per uur per kind aan kindertoeslag . In 2021 is dit € 6,47.

 

Bereken hier uw kindertoeslag.

Contact

Wij zijn bereikbaar op 06-34034247 of via het contactformulier.