Gastouderbureau Groningen

06-340 342 47

Onderzoek `gastouders in beeld’

Er zijn twee uitgebreide onderzoeken geweest naar de kwaliteit van gastouderopvang. In 2017 is de  kwaliteit van de Nederlandse gastouderopvang vergeleken met die van andere vormen van opvang. U kunt het onderzoek hier lezen.  In 2014 verscheen het 96 pagina tellende rapport ” van het Kohnstaminstituut. Hieronder vindt u enkele uitspraken van gastouders uit het rapport. De samenvatting kunt u lezen vanaf pagina 83.  Tevens bevat het rapport een bijlage van 2 pagina’s over gastouder-aan-huis.
Veel gastouders geven aan dat zij plezier hebben in hun beroep:
`Gastouder zijn is de mooiste baan die er bestaat’! Nog meer gastouders benadrukken welke kanten van hun beroep zij beschouwen als waardevol, voor kinderen en hun ouders en voor de maatschappij: `Als gastouder geef ik ieder kind rust, veiligheid en vertrouwen, zodat ze zich op hun eigen tempo met de juiste begeleiding kunnen ontwikkelen. Dat is het mooie van kleinschalige opvang: het kind als individu kunnen benaderen’.
Ook zijn er opvallend veel opmerkingen die gaan over het gebrek aan waardering voor de toch zware verantwoordelijkheid van een gastouder en over de slechte arbeidsvoorwaarden.
`Er mag meer waardering komen voor het werk als gastouder. Het wordt vaak gezien als ‘simpel oppaswerk’ maar het houdt veel meer in dan dat’. `Gastouder zijn is een vak. Ik wil graag 100% professioneel bezig zijn ‘.
Bron: Kohnstamm Instituut; Kinderopvangtotaal

 

Geef een reactie

Copyright

Alle tekst op deze site is het exclusieve eigendom van SharedCare Gastouderbureau Groningen en is beschermd op grond van internationale copyrightwetten.

© 2020 shared-care.nl

Bedrijfsinformatie

Gastouderbureau SharedCare

Werkgebied

Provincie Groningen /Drenthe

Mobiel: 06-34034247
E-mail: info@shared-care.nl