Gastouderbureau Groningen

06-340 342 47

Gastouder

Cursus 

SharedCare organiseert regelmatig cursussen en themabijeenkomsten voor gastouders. Bij voldoende belangstelling wordt de training `oog voor interactie’ gegeven aan een kleine groep gastouders. De training bestaat uit vier bijeenkomsten en het filmen van de interacties met de kinderen. De zes interactievaardigheden worden in de cursus diepgaand uitgewerkt en vertaald naar de verschillende leeftijdsgroepen. De kracht van de cursus schuilt in de combinatie van de theorie (boek “interactievaardigheden’’ van Anneke Strik en Jacqueline Schoemaker), de praktijkvoorbeelden, concrete aanwijzingen en daarnaast natuurlijk de zelf gemaakte filmpjes. Hierdoor leer je als gastouder je eigen vaardigheden te bespreken en te versterken. 

Daarnaast leren de gastouders elkaar constructieve feedback te geven door te reflecteren op zelfgekozen filmopnames uit hun eigen praktijk. Voor het maken van de filmpjes is natuurlijk toestemming gevraagd aan de ouders. De gastouder tekent daarnaast een verklaring dat de filmpjes alleen tijdens de cursus worden gebruikt. Heeft u als gastouder interesse in deze cursus neem dan contact op met Gastouderbureau SharedCare via info@shared-care.nl. De cursus is gratis. 

EHBO Cursus 

Onze gastouders volgen jaarlijks de EHBO cursus via onze eigen instructeur. Met de e-learning van Nikta en de EHBO praktijkdag voldoen onze EHBO diploma’s aan de wettelijke eisen voor gastouders. De instructeur is Nikta-gecertificeerd, afgestudeerd in gezondheidswetenschappen en werkt al meer dan 20 jaar als hoofdverpleegkundige op verschillende intensive cares. Voor gastouders die via ons bureau kinderen opvangen is de herhalingscursus gratis. Gastouders die via andere  bureau’s willen deelnemen, kunnen voor €47,50 deelnemen aan de herhalingscursus EHBO (inclusief de e-learning module ad 39,50).

Bel voor meer informatie met GOB SharedCare of stuur ons uw vraag via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en bespreken waar (Groningen, Haren of Assen) en wanneer u een EHBO cursus kunt volgen. 

Hier vindt u de linkedin van onze instructeur Leo de Jong

 

Bedrijfsinformatie

Gastouderbureau SharedCare

Werkgebied

Provincie Groningen /Drenthe

Mobiel: 06-34034247
E-mail: info@shared-care.nl