SharedCare Groningen

06-340 342 47

Gastouders van SharedCare

Gastouders van SharedCare worden geselecteerd op hun vermogen om een liefdevolle en veilige opvang te kunnen bieden.  Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd wanneer er sprake is van vaste rituelen, bekende gewoonten en gebruiken. Daarom draagt de gastouder zorg voor een goede dagindeling. Ze weet structuur te bieden en activiteiten te ondernemen met de kinderen. De gastouder zal daarbij zoveel mogelijk het ritme van de kinderen volgen. De huiselijke sfeer bij de gastouder lijkt voor een kind enerzijds op thuis. Anderzijds kunnen er bij de gastouder andere gewoontes of regels zijn. Als de basis maar veilig is, zal deze andere omgeving een nieuwe uitdaging zijn voor het kind. Het kind leert spelenderwijs om te gaan met andere kinderen en met andere gewoontes.

Overleg

Overleg en afspraken tussen ouders en gastouder blijven daarbij `sleutelwoorden’! De gastouder moet weten wat de ouders belangrijk vinden voor hun kind en de ouders moeten weten wat de gastouder waardevol vindt in de omgang met kinderen. SharedCare bewaakt de kwaliteit van de opvang door er op toe te zien dat iedere gastouder voldoende pedagogische bagage op zak heeft. 

Themabijeenkomsten

We vragen onze gastouder om deel te nemen aan de gratis thema-bijeenkomsten en de gratis e-learning EHBO te volgen. De EHBO praktijkmiddagen worden jaarlijks aan onze gastouders aangeboden. De gastouder is in het bezit en op de hoogte van ons pedagogisch beleid en dient deze te hebben gelezen. Ouders en gastouders kunnen het  Pedagogisch Beleid van gastouderbureau SharedCare en het Protocol `kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ lezen.

Inspectierapporten

Gastouders worden net als gastouderbureaus gecontroleerd door de GGD, klik hier voor de inspectierapporten van de gastouders en hier voor het laatste inspectierapport van het gastouderbureau. U vindt onder inspectierapporten van de gastouders van SharedCare het overzicht van gastouders waar wij mee samenwerken. U ziet een einddatum als gastouderbureau SharedCare  en deze gastouder geen samenwerking op dit moment hebben. Indien u op de naam van de gastouder klikt, komt u in een scherm met haar gegevens. Rechts in beeld ziet u dan haar inspectierapport.

Voordat een gastouder bij ons bureau wordt ingeschreven controleren wij of alle benodigde originele diploma’s en documenten overlegt kunnen worden. Hierbij hoort ook een verklaring omtrent het gedrag van de gastouder en de volwassen huisgenoten aanwezig te zijn. Ook worden de gastouders en de structurele aanwezige ingeschreven in het persoonsregister.

Onze gastouders in de provincie Groningen 

Gastouders die bij ons ingeschreven staan vindt u o.a. in Appingedam, Assen, Aduard, Bedum, Burum, Delfzijl, Den Andel, Engelbert, Ezinge, Garnwerd, Groningen, Haren, Hoogezand, Kolham, Leek, Leens, Nieuwe Pekela, Noordbroek,Marum, Musselkanaal, Oldehove, Onnen, Onstwedde, Oude Peleka, Paterswolde, Roden, Sappemeer, Schildwolde, Sellingen, Stadskanaal, Surhuisterveen, Ten Boer, Ten Post, Tolbert, Veendam, Visvliet, Vlagtwedde, Warffum, Westerwijtwerd, Wildervank, Woltersum, Winschoten, Zeerijp, Zuidlaren en Zuidhorn. Staat de plaats waar u een gastouder zoekt er niet bij laat het ons dan weten. Wij gaan voor u op zoek. 

Kinderopvang 2017

 

Copyright

Alle tekst op deze site is het exclusieve eigendom van SharedCare Gastouderbureau Groningen en is beschermd op grond van internationale copyrightwetten.

© 2020 shared-care.nl

Bedrijfsinformatie

Gastouderbureau SharedCare

Werkgebied

Provincie Groningen /Drenthe

Mobiel: 06-34034247
E-mail: info@shared-care.nl