Gastouderbureau

06-340 342 47

Over SharedCare

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Een goede samenwerking tussen ouders en gastouders zorgt ervoor dat ouders en gastouders als opvoedpartners met elkaar optrekken. Dit komt direct ten goede aan het pedagogisch klimaat. Het heeft een positieve invloed op het kind en is de basis voor mijn werkwijze. Ik bied daarbij de ondersteuning die nodig is om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen.  Joyce: `Na 22 jaar gewerkt te hebben in de jeugdhulpverlening kwam ik via via in aanraking met gastouderopvang. Ik was er aan toe om een nieuwe stap te maken en vond het een uitdaging om ouders en gastouders met elkaar te verbinden. In 2013 heb ik gastouderbureau SharedCare opgericht. Ten behoeve van de begeleiding van gastouders heb ik diverse trainingen gevolgd. Zo heb ik in 2015 de ‘’Train de Trainer voor Stafleden, Oog voor interactie” gevolgd van het NJI. In 2016 heb ik de `VIPP-SD’  (Video-feedback Intervention to promote Positive Parenting)’  gedaan aan de Universiteit van Leiden gedaan. En in 2019 heb ik het maatwerktraject `Beroepsregistratie Jeugd en Gezinsprofessional’ afgerond aan de hogeschool van Amsterdam (zie mijn LinkedIn).‘

Missie en visie

Mijn missie is om gastouders zo goed mogelijk te ondersteunen in het belangrijke werk dat zij doen. Gastouders van SharedCare worden geselecteerd op het hebben van joyce goudriaaneen liefdevolle en positieve opvoedingshouding.  Door de samenwerking tussen ouders en gastouders te stimuleren wordt het partnerschap tussen partijen versterkt. Het is mijn visie dat dit partnerschap direct ten goede komt aan het pedagogisch klimaat. Mijn werkwijze: ‘ Aandacht voor de individuele wensen van ouders en gastouders, flexibiliteit van de dienstverlening en een goed, persoonlijk contact met beide partijen zijn mijn speerpunten. ‘

Alles goed geregeld!

Gastouderbureau SharedCare heeft alles rondom de opvang goed geregeld. Wij hebben voor gastouders en de opvangkinderen een WA verzekering afgesloten en dragen er zorg voor dat de gastouder na betaling van de vraagouder, haar geld binnen 24 uur ontvangt. Bij SharedCare regelen we dit soort zaken zonder dat daar extra voor betaald hoeft te worden!

Inspectierapporten

Gastouderbureau SharedCare staat ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) onder registratienummer 214980261. Het gastouderbureau wordt jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Onze inspectierapporten staan in het landelijk register kinderopvang. In het LRK lees je ook de inspectierapporten van de gastouders. De algemene voorwaarden, de informatiebrochure, de interne en externe klachtenregeling, het pedagogisch beleid en nog veel meer informatie vind je hier.

Leges

Er zijn gemeenten die hoge leges heffen voor de inschrijving van nieuwe gastouders in het Landelijk Register Kinderopvang. De gemeente brengt de leges voor de  gastouder opvang in rekening bij het gastouderbureau. Het gastouderbureau stuurt de factuur van de leges naar de gastouder en/of naar de vraagouder. Dit is afhankelijk van de opvangplek. Wij betalen mee aan de leges. Vraag naar de voorwaarden. 

Privacybeleid

Gastouderbureau SharedCare behandelt je gegevens strikt vertrouwelijk. Onze gastouders werken met een persoonlijk privacystatement. Hier vindt u het privacystatement van het gastouderbureau. Iedere gastouder ontvangt haar eigen en unieke privacystatement. U kunt deze opvragen bij uw gastouder.

Inschrijfformulier en Contactformulier

U kunt contact opnemen via het contactformulier of u kunt zich direct inschrijven via het inschrijfformulier. Wij nemen zo mogelijk contact met u op.