SharedCare Groningen

06-340 342 47

Cursussen voor gastouders 

Cursus-oog voor interactie-De training `oog voor interactie’ wordt bij voldoende belangstelling gegeven aan een kleine groep gastouders van GOB SharedCare. De training bestaat uit vier bijeenkomsten, het maken van meerdere huiswerkopdrachten en het filmen van de interacties met de opvangkinderen. De zes interactievaardigheden worden in de cursus diepgaand uitgewerkt en vertaald naar de verschillende leeftijdsgroepen. De kracht van de cursus schuilt in de combinatie van de theorie (boek “interactievaardigheden’’ van Anneke Strik en Jacqueline Schoemaker), de praktijkvoorbeelden, concrete aanwijzingen en daarnaast natuurlijk de zelf gemaakte filmpjes. Hierdoor leer je als gastouder je eigen vaardigheden te bespreken en te versterken.

Daarnaast leren de gastouders elkaar constructieve feedback te geven door te reflecteren op zelfgekozen filmopnames uit hun eigen praktijk. Voor het maken van de filmpjes is natuurlijk toestemming gevraagd aan de ouders. De gastouder tekent daarnaast een verklaring dat de filmpjes alleen tijdens de cursus worden gebruikt. Heeft u als gastouder interesse in deze cursus neem dan contact op met Gastouderbureau SharedCare via info@shared-care.nl.

EHBO Cursus 

Onze gastouders volgen jaarlijks de herhalingscursus EHBO via onze eigen instructeur. Met de e-learning van Nikta en de EHBO praktijkdag voldoen onze EHBO diploma’s aan de wettelijke eisen voor gastouders. De instructeur is Nikta-gecertificeerd, afgestudeerd in gezondheidswetenschappen en werkt al meer dan 20 jaar als hoofdverpleegkundige op verschillende intensive cares. Voor gastouders die via ons bureau kinderen opvangen is de herhalingscursus gratis. Gastouders van andere bureau’s kunnen voor €47,50 deelnemen aan de herhalingscursus EHBO (inclusief de e-learning module ad 37,50).

Bel voor meer informatie met GOB SharedCare of stuur ons uw vraag via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en bespreken waar (Groningen, Haren of Assen) en wanneer u een EHBO cursus kunt volgen. 

Hier vindt u de linkedin van onze instructeur Leo de Jong

 

 

Copyright

Alle tekst op deze site is het exclusieve eigendom van SharedCare Gastouderbureau Groningen en is beschermd op grond van internationale copyrightwetten.

© 2020 shared-care.nl

Bedrijfsinformatie

Gastouderbureau SharedCare

Werkgebied

Provincie Groningen /Drenthe

Mobiel: 06-34034247
E-mail: info@shared-care.nl